Calvin Bosma (20) is een van de jongeren die meedoet aan de Challenge Natuurlijk Werken. Daarmee leren jongeren in praktijk hoe je in deze tijd werk vindt en behoudt, zonder je suf te solliciteren. Calvin  is bijna klaar met zijn MBO studie commerciële economie en schrijft voor e-Brella Home for the Digital zijn afstudeerscriptie over de commerciële kansen voor co-workspaces. Hij weet ook al wat hij hierna wil: als accountmanager aan de slag in de IT sector, het liefst bij IBM.

Verkopen zit in mijn bloed

Die wereld kent hij uit de verhalen van zijn ouders, beide actief in de sales.
Verkopen zit hem dus in het bloed. “Ik kan alles verkopen, maar dat wil ik niet. Autoverkoper zou ik niet willen worden; dat zijn boeven. Als je echt achter een product staat dan ga je ook een relatie met de klant aan. Dat spreekt mij veel meer aan. Ik houd niet van gebakken lucht enben erg teleurgesteld als mensen afspraken niet nakomen.”. Als klein ventje lukte het hem al om oudere kinderen in de speelgoedwinkel iets te laten kopen wat hij zelf gaaf vond. Een PlayStation bijvoorbeeld. Nu heeft hij helemaal niets meer met gamen. “Ik vind het saai, een nep wereld, ik werk liever met echte mensen.”

In de lead zijn

Op de vraag wat hij zo leuk vindt aan verkopen valt in eerste instantie het woord macht. “Het geeft een kick om invloed te hebben op iemands gedrag”. Hij blijkt daarmee iets anders te bedoelen, namelijk in de lead zijn. Dit blijkt als ik doorvraag over zijn ambities. Daarom vindt hij salsa dansen ook zo leuk. “Dan ben je ook in de lead”. Voor de toekomst sluit hij niets uit, want Calvin is ambitieus. De hoogste baas bij IBM, waarom niet? Die ambitie uit zich nu in zijn sportieve prestaties.  Hardlopen, heel fanatiek salsa dansen en ook American Football op hoog niveau tijdens een jaar highschool in Californië.

Nederland is echt mijn land

Calvin heeft al veel van de wereld gezien en weet dan ook heel zeker dat Nederland zijn land is. “Ik ben er trots op. De ideale wereld bestaat niet; in elk land is er wel iets dat er positief of negatief uitspringt.” Nederland is voor hem ook een land van feesten. “Van bruine kroeg tot een gelikte danceparty en alles daartussen”. Het zijn voor hem momenten waarop hij zich helemaal kan ontspannen en geniet van de saamhorigheid. Hij hecht waarde aan familiegeluk en de zorg voor elkaar. Zijn geluk is ook een moeder die alles voor hem doet. “Overhemden strijken enzo.”. Het gesprek komt als vanzelf op zijn ideale vrouw. Hij lacht. “Laat ik daar maar niet te veel over zeggen”. De titel van dit profiel vat het mooi samen.

Calvin neemt deel aan de WIN Challenge Innovatief in Werk en ze speelt een hoofdrol in de videopitch die ter gelegenheid hiervan is gemaakt.